Witajcie,
Poszukiwany elektryk znajacy nasze samochody a w szczegolnosci szybko odnajdujacego zbyt duze spadki napiec (zlacza na alternatorze i rozruszniku sprawdzone). Obecnie mam az okolo 0.9V spadku miedzy B+ w komorze silnika a akumulatorem przy wlaczonym silniku swiatlach i ogrzewaniu szyby. Spadek sprawdzony na innym egzemplarzu wynosi zaledwie 0.1V
Bede wdzieczny za sensowne sprawdzone namiary.
pozdr
arti
Poszukuje elektryka znajacego nasze samochody
Re: Poszukuje elektryka znajacego nasze samochody
Ja znam ale ze śląska.. Grzegorz jest mega dobry w elektryce bmw.
Dzieki ale troche za daleko 

miałem podobny problem w mojej a winowajcą były...telefon motorolka 

Dzieki dzieki, dobrze wiedziec.
Sluchajcie zdebialem gdy z moim mechanikiem rozebralismy boczek bagaznika zeby przyjrzec sie co sie dzieje z glownym czerwonym przewodem plusowym... Co powiecie na polaczenie glownego przewodu z dwoch kawalkow cienkim zaciskiem!!!
Ale sie wkurzylem jak mozna sprzedawac samochod z instalacja elektryczna grozaca pozarem przy byle przetarciu cienkiej izolacji... Oczywiscie zacisk byl bardzo slabo zacisniety, grzal sie i powodowal spadek rzedu 0.8V
tak wiec ku przestrodze... kupujac samochod od zamaskowanych handlarzy...
pozdr
arti
Sluchajcie zdebialem gdy z moim mechanikiem rozebralismy boczek bagaznika zeby przyjrzec sie co sie dzieje z glownym czerwonym przewodem plusowym... Co powiecie na polaczenie glownego przewodu z dwoch kawalkow cienkim zaciskiem!!!

pozdr
arti
Jak takie fuszerki masz w instalacji to aż strach pomyśleć co drzemie w tym aucie...arti pisze:Dzieki dzieki, dobrze wiedziec.
Sluchajcie zdebialem gdy z moim mechanikiem rozebralismy boczek bagaznika zeby przyjrzec sie co sie dzieje z glownym czerwonym przewodem plusowym... Co powiecie na polaczenie glownego przewodu z dwoch kawalkow cienkim zaciskiem!!!Ale sie wkurzylem jak mozna sprzedawac samochod z instalacja elektryczna grozaca pozarem przy byle przetarciu cienkiej izolacji... Oczywiscie zacisk byl bardzo slabo zacisniety, grzal sie i powodowal spadek rzedu 0.8V
pozdr
arti